Recycle oude spullen en maak uw eigen plantenbak

Bloemen kruiwagen Fleurs brouette

Afgelopen jaren is het zowel een alarmerende als een opwindende tijd geweest voor de milieubeweging. Iedereen kan iets kleins doen om te helpen het milieu te beschermen. Bewust omgaan met afval, bijvoorbeeld, is iets dat iedereen kan leren. Afval voorkomen of verminderen is goed voor het milieu. Wat doet u met oude spullen? Afval recyclen kan namelijk heel waardevol zijn. Met alle spullen die u zult vinden kunnen de leukste ideeën ontstaan om onder andere bloempotten en plantenbakken te maken.

Bloemen laarzenWaarom is recyclen goed?

Recyclen is goed voor het milieu. Het klimaat verandert en onze afvalproductie is niet zo onschuldig als het lijkt. Afval zorgt voor vervuiling en beschadiging van de natuur. Gelukkig is de samenleving langzamerhand aan het veranderen. Steeds meer mensen beginnen geïnteresseerd te worden in het recyclen van oude spullen in plaats van weggooien. Door afval te verminderen, te hergebruiken en te recyclen kunnen wij helpen, een mooiere erfenis voor nieuwe generaties achter te laten.

Hergebruik is hip!

Spullen hergebruiken is niet alleen duurzaam maar ook hip! Geef uw oude spullen een nieuw leven. Door hergebruik komt u vaak tot creatieve ideeën. Creativiteit, inspiratie en motivatie heeft u wel nodig om aan de slag te gaan. U kunt zich ook laten inspireren door fantastische tijdschriften en websites waar u veel ideeën en DIY kunt vinden. Oude kleding, schoenen en tassen bijvoorbeeld nemen alleen maar plek in de kast. Natuurlijk kunt u deze weggeven aan een goed doel, maar de meeste spullen kunt u ook een tweede leven geven.

Bloemen gieter Er zijn eindeloze ideeën om oude spullen te hergebruiken en mooie decoraties voor in de tuin of huis van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een kruiwagen gebruiken als grote plantenbak, een oude schoen als vaas gebruiken of nog restjes stof gebruiken om een bloempot te versieren.
Mocht u met stoffen, schoenen of bijvoorbeeld karton willen gebruiken, houd er dan rekening mee dat planten water nodig hebben om te leven. Zorg dus voor een plastic beschermlaag om uw zelf gemaakte plantenbak of bloempot mooi te houden.

Wij zijn erg benieuwd naar uw eigen creatie, wilt u deze met ons delen op Facebook, Instagram of Twitter? Zijn uw nieuwe plantenbakken klaar? Dan helpen wij u graag om er de leukste bloemen en planten in te zetten! Tot snel bij Euroflorist.

 

Written By
More from Rose

De hortensia, een populaire blikvanger

Net als Doornroosje zijn de hortensia's (bot. hydrangea) uit hun magische slaap...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *