Ontmoet Fransen Roses, een van de grootste Red Naomi kwekers in Nederland

Een maand voor Valentijnsdag wordt er een hele keten gemobiliseerd: kwekers, importeurs, groothandels en bloemisten. Vandaag laten we het bedrijf Fransen Roses zien, dit is een zeer grote rode rozen kweker in Nederland die altijd voor topkwaliteit rozen gaat. Ze verbouwen twee soorten rode rozen: de Red Naomi en de Myrna+, beiden zijn premium rozen met een grote bloem.

Fransen Roses in cijfers

500.000 rozen worden 10 dagen voor Valentijnsdag geoogst

7 weken heeft een premium Red Naomi roos nodig om te groeien

160.000 liter water is dagelijks nodig om de rozen water te geven

60.000 m² is de totale grootte van de twee kassen van Fransen Roses

Rozenkweker Fransen Roses kas

Hoe gaat het eraan toe in een kwekerij?

Rozenkweker Fransen Roses verzorgingNa 7 weken van goede zorg (het juiste licht, water en bloemenvoedsel) zijn de rozen klaar om gesneden te wrden.Fransen Roses oogst 40.000 rozen per dag. Dit gebeurt 7 dagen per week, het hele jaar door.

 

Vervolgens worden de rozen opgeslagenRozenkweker Fransen Roses koelcel in een gigantische koelkast voordat ze door de kwaliteitscontrole gaan. 

 

 

Rozenkweker Fransen Roses kwaliteitscontrole

Tijdens deze controle worden de bloemen 1 voor 1 aan een machine gehangen die vervolgens de lengte en de grootte van de knop controleert met een camera om er zeker van te zijn dat de kwaliteit optimaal is.

 

 

Rozenkweker Fransen Roses verpakkenDe laatste stap is het per 10 stelen inpakken van de rozen in Fransen verpakkingsmateriaal. Daarna worden ze weer opgeslagen in de gigantische koelcel voordat ze naar de groothandel gaan. 

 

Tips om je rozen te verzorgen

Als je rozen krijg, snij ze dan in een hoek van 45°, en doe dit vervolgens 2 dagen later nog een keer. Zorg er ook altijd voor dat je rozen weghoudt bij het raam, of de verwarming.

70.000 rode rozen voor Tina Turner

Wist je dat de beroemde zangeres Tina Turner 70.000 rode rozen kocht van Fransen Roses voor haar bruiloft? Hieronder vind je foto’s van haar prachtige rozen decoraties in haar tuin in Zwitserland. Zo’n fantastische droombruiloft zouden wij ook zeker wel willen!

Tina Turner huwelijk muur van rozen in aanbouw

Tina Turner huwelijk muur van rozen

Tina Turner huwelijk tuin

Tina Turner huwelijk boom met rozenslingers

 

 

Written By
More from Rose

La beauté de l’été: le coquelicot

L'été est arrivé, apportant avec lui l'une des fleurs préférées au monde:...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *