Wat als… uw Valentijn ver weg woont?

lange afstandsrelatie - relation longue distance

Liefde is niet altijd makkelijk, eigenlijk is het zelden makkelijk. Het is nog moeilijker als uw Valentijn aan de andere kant van het land, of zelfs de wereld woont. Tegenwoordig is het makkelijker om met mensen over de hele wereld contact te hebben, dus steeds meer mensen een lange afstandsrelatie. Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw lange afstandsrelatie werkt? Hopelijk helpen onze 10 tips u om uw relatie vitaal te houden voor én na Valentijnsdag.

10 tips voor een lange afstandsrelatie

  1. Iedere relatie is anders, dus het is belangrijk dat jullie samen de regels bepalen en hier over blijven praten. Wees niet bang om ook over moeilijke onderwerpen te praten!
  2. Sta uzelf toe om emotioneel te zijn, en doe niet alsof alles goed gaat als dit niet zo is.
  3. Vertrouwen is het belangrijkste punt. Laat jezelf ook tijd met anderen doorbrengen, en unieke ervaringen opdoen. Natuurlijk is het moeilijk dat uw partner meer tijd met anderen doorbrengt dan met u, en dat zij dichtbij hem of haar staan. Toch is het belangrijk dat jullie uw eigen vrienden houden, en als jullie elkaar opzoeken kunt u zelf ook met ze bevriend raken.
  4. Volg u eigen interesses, en blijf avontuurlijk. Op die manier heeft u altijd iets te vertellen als jullie elkaar bellen. Geniet ook van leven buiten uw relatie om, dit geldt natuurlijk voor alle relaties.
  5. Voor sommige koppels helpt het om iets te hebben wat ze samen kunnen delen en over kunnen praten. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van hetzelfde boek, of kijken naar dezelfde serie.
  6. Ga met elkaar videobellen, op deze manier is het makkelijker om elkaars gezichten en expressie te kunnen zien.
  7. Plan altijd meteen het volgende telefoontje of bezoekje, op deze manier heeft u altijd iets om naar uit te kijken. Het is natuurlijk ook fijner afscheid nemen door te zeggen: ‘Tot over xx dagen/weken’ dan ‘tot snel’.
  8. Stuur elkaar kleine verrassingen zoals een brief, je favoriete t-shirt of een heerlijk geurend boeket. Het is fijn om ergens aan vast te kunnen houden, en daarnaast laat u uw Valentijn weten dat u aan hem/haar denkt.
  9. Stel deadlines om vervolgstappen in jullie relatie te bespreken. Hou elkaar niet aan het lijntje, wees eerlijk naar uzelf en naar uw partner.
  10. In het algemeen: sta open voor uzelf én uw Valentijn!
Written By
More from Rose

DIY: Lunettes de soleil pour l’été

Ce que nous aimons été? L'atmosphère joyeuse, les longues soirées d'été, pique-niques...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *