DIY: ijsblokjes met bloemen en fruit

DIY IJsklonten Glaçons

De zomer is hier en het wordt tijd voor mooi weer, gezellige avonden en apero met vrienden! Op zoek naar ideeën om uw vrienden en dierbaren te verrassen? We hebben een recept voor u die er ontzettend leuk uitziet : ijsblokjes met fruit en bloemen. Klaar om te beginnen ?

Wat heeft u nodig ?

 • Eetbare bloemen

Eetbare bloemen kunt u kopen op de markt, in grote supermarkten of zelfs online. Wij hebben ervoor gekozen om viooltjes en driekleurige viooltjes te gebruiken omdat ze volgens ons goed passen bij onze dranken (bruiswater en citroen-limoen soda). U kunt ook munt- en basilicumblaadjes gebruiken.

 • Fruit

Wees creatief! Ga voor een kleurrijk stuk fruit dat goed past bij het gekozen drankje. Kleurrijk fruit zorgt voor een vrolijke zomersfeer! Tip van onze expert: Vermijd bananen, ze worden snel bruin en paperig.

 • Ijsblokjesvorm

Ijsblokjeshouders in allerlei vormen zijn er trendy: sterren, harten, bloemen… De keuze is aan u. De meeste vriezers worden geleverd met simpele ijsblokjeshouders die ook geschikt zijn om ijsblokjes met bloemen en fuiten te maken!

 • Water

Kraanwater is prima, tenzij u liever mineraalwater drinkt.

 • Vriezer

In een normale diepvries (-18ºC) bevriezen de ijsblokjes erg snel.

 • Scherp mes

DIY IJsklontenDIY IJsklontenDIY IJsklonten

 

Ijsblokjes met bloemen en fruit maken

 1. Maak de bloemen en fruit schoon en snijd ze vervolgens in stukjes. U kunt hele bloemen gebruiken of alleen bloemblaadjes.
 2. Vul alle vakjes van de ijsblokjesvorm met bloemen en fruit.
 3. Vul de ijsblokjesvorm vervolgens met de gewenste drank
 4. Zet de vorm in de vriezer en wacht tot de ijsblokjes volledig bevroren zijn. Haal nu de ijsblokjes uit de vorm. Zijn de ijsblokjes moeilijk los te maken? U kunt ze dan makkelijker uit de vorm krijgen door deze onder lauw water uit te nemen.
 5. Doe uw ijsblokjes nu in uw favoriete drank, het ziet erg leuk uit!

Pas op: Sommige bloemen kunnen giftig zijn, gebruik dan alleen eetbare bloemen. Neem bij twijfel contact op met uw apotheker.

DIY IJsblokjes

Written By
More from Rose

L’hortensia, un must-have cet été

Tout comme la Belle au Bois Dormant, les hortensias (bot. Hydrangea) se sont...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *