DIY: Zelf een adventskalender maken met bloemen

adventskalender calendrier de l'avent

Bent u de traditionele adventskalender met de chocolaatjes verstopt achter kleine luikjes een beetje zat? Wees origineel! We laten u zien hoe u een mooie en goedkope adventskalender met bloemen zelf kunt maken met gedroogde bloemen… en wc-papier rollen. Goedkoop, creatief, kleurrijk en milieuvriendelijk!

 

Wat heeft u nodig om een adventskalender met bloemen te maken?

– 24 lege wc-papier rollen

– 24 bloemen, bladeren of andere natuurlijke decoratie van uw keuze. Wij adviseren om de bloemen eerst te laten drogen, om te voorkomen dat de bloemen gaan verwelken. Als u gedroogde bloemen gebruikt, dan zal uw adventskalender mooi blijven tot en met Kerst.

– schaaradventskalender met bloemen

– lijm

– Washi tape

– Nietmachine

– Permanent marker

– Lint

– Lange houten takken

 

Hoe maakt u zelf een adventskalender?

  1. Maak alle wc-rollen aan de onderkant dicht met behulp van nietjes en een nietmachine. Maak vervolgens aan de bovenkant een gaatje in de rol, hier komt straks het lint doorheen.
  2. Tijd om de rollen te versieren! Hiervoor kunt u washi tape of verf gebruiken. Schrijf vervolgens de nummers 1 tot en met 24 op de rollen.adventskalender met bloemen
  3. Plak vervolgens de bloemen op de toiletrollen. Wij hebben een lijmpistool gebruikt, maar een gewone lijmstift werkt ook goed. Let er goed op dat het nummer van de dag zichtbaar blijft en niet verstopt wordt onder de bloem.
  4. Zodra uw bloemen goed vastplakt zijn, kunt u het lint door het gat steken. Maak hier een knoop in.adventskalender met bloemen
  5. Als u de bovenstaande stappen voor alle 24 dagen hebt gevolgd kunt u de rollen ophangen aan de houten takken. Dit ziet er het beste uit als u ze op verschillende hoogtes hangt. Als u geen houten takken in huis hebt kunt u dan iets anders gebruiken, zoals kledinghanger of waslijn.
  6. De final touch is het onmisbaar: stop kleine cadeautjes of chocolaatjes in de toiletrollen. Zo krijgt u elke dag tot aan Kerst een leuke verrassing, samen met uw familie en vrienden. Uw adventskalender met bloemen is klaar. Geniet ervan!

adventskalender met bloemen

Written By
More from Rose

Kies bewust voor seizoensbloemen

Rood, oranje, geel, bruin… Wat zijn herfstbloemen toch mooi! Waarom kiest u...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *